Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

​​Прилагане на насоките на ОИСР като инструмент за промяна

4 декември 2023 в 11:00 - 12:00 Безплатно

Прилагане на Насоките на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР, OECD – Organisation for Economic Co-operation and Development) като инструмент за промяна

ℹ️ Стартираме серия от събития заедно с нашите партньори от OECD Watch, свързани с работата на Националната контактна точка и Насоките на ОИСР за мултинационални предприятия за отговорно бизнес поведение.

OECD Watch е организацията, която представлява гражданските организации в страните членки пред Инвестиционния комитет към ОИСР. Работейки с над 100 държави, ОИСР е глобален политически форум, който насърчава политики за подобряване на икономическото и социалното състояние на хората по света.

България е в процес на присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). В резултат е създадена Националната контактна точка (НКТ) на България за отговорно бизнес поведение, която отговаря за прилагането и насърчаването на политиките, свързани с отговорното бизнес поведение. Към НКТ съществува механизъм за подаване на жалби за неспазване на Насоките, достъпен за всички граждани и граждански организации.

OECD Watch ще представи информация за актуализираните Насоки на ОИСР, също така и за ролята на НКТ в Централна и Източна Европа и тяхната потенциална стратегическа стойност за гражданските организации в региона.

В качеството си на българския представител на OECD Watch, Българската фондация за бизнеса и правата на човека, заедно с Полския институт за правата на човека и бизнеса, ще представи кратка презентация за дейността си с НКТ в България и Полша, както и примери от региона.

Уебинарът ще бъде на английски език и с превод на български език.

🎫 За записване ➡ https://bit.ly/OECDwatchWorkshop

ℹ️ За повече информация ➡ https://www.oecdwatch.org/oecd-watch-workshop-series/

📅 Дата: На 4.12.2023 от 11 часа OECD Watch онлайн

Прилагане на насоките на ОИСР като инструмент за промяна
4 декември 2023 @ 11:00 - 12:00
Безплатно
Категория за Event:

Място

online

Организатор

BFBHR